פשיטת רגל של שותפות
פשיטת רגל של שותפות (partnership bankruptcy) הינה הליך אשר במסגרתו מתבצע כינוס נכסי השותפות ומימושם, במטרה לפרוע את החובות אותם צברה השותפות כלפי נושיה.
ההליך מתקיים בליווי משפטי מטעם עורך דין המתמחה בתחום פשיטות רגל של פרטים, חברות ושותפויות.
שותפות עשויה להיקלע אל הליך פשיטת רגל כאשר צברה חובות לנושיה, לא הצליחה להסדירם והגיעה לסטאטוס של חדלות פירעון.
מאחר ושותפות הינה סוג תאגיד אשר אינו מוגדר כחברה, לא חלים עליה הדינים התקפים לגבי חברות במקרים של פשיטת רגל.
יחד עם זאת, חובת השותפות על פי חוק היא להתמודד משפטית עם סיטואציה זו, בהתאם לתנאים הייחודיים החלים על שותפות, וזאת בין אם מדובר בשותפות רגילה ובין אם עסקינן בשותפות מוגבלת.
בין שותפות לחברה
מבחינת הגדרתה בדין רואה מערכת המשפט בשותפות ישות משפטית בה מאוגדים שני חברים ומעלה, אשר חתמו ביניהם חוזה להקמת שותפות במטרה לנהל את עסקם לצורך עשיית רווח.
בניגוד לחברה, שעליה חלים הליכי פירוק, על השותפות חל דין פשיטת רגל כאילו היה מדובר במקרה של אדם פרטי.
בהתאם לכך ועל פי פקודת השותפויות [נוסח חדש], התשל"ה - 1975, על כל שותף חלים הדין והחובות ביחס למידת חלקו בשותפות.
חובת קיום מעשה פשיטת רגל
הכרזה על פשיטת רגל של שותפות עשויה להתקיים בין ביוזמת בית המשפט ובין לפי בקשה להכרזה כזו ולכינוס נכסי השותפות, אשר הוגשה על ידי אחד משותפי העסק, על בסיס קיום מעשה פשיטת רגל.
את הבקשה יש להגיש בסיוע עורך דין פשיטת רגל.
לאחר מתן צו כינוס וביצועו בהתאם לחוק, על השותפים לממש את הסדר הפשרה שנקבע מול פושט הרגל.
מטרת השותפים תהא להביא את ההליך לסיומו בחתימת צו הפטר מול הנושים ובית המשפט כאחד, אשר יוביל לסיום חייה העסקיים של השותפות ומחיקת חובות העבר שצברה.
בניגוד להתראת פשיטת רגל המתבצעת על ידי הנושים עצמם כלפי החייבים, בהליך מסוג זה נהוג כי השותפים פונים לבית המשפט ביוזמתם, זאת לאחר שנכשלו בניהול התיקים אשר נפתחו נגדם במערכת הוצאה לפועל או בשל החובה שחלה עליהם להכריז על עצמם פושטי רגל כפי שקובעת הפקודה.
חבות פרטית במסגרת השותפות
פשיטת רגל של שותפות מכתיבה כי כל השותפים, גם במסגרת שותפות מוגבלת, יוכרזו כפושטי רגל ללא קשר למידת חלקם בניהול העסק.
בנוסף, נכסי העסק יכונסו בידי נאמן שהתמנה על ידי בית המשפט לפי סעיף 200 לפקודת פשיטת הרגל. תפקידו של הנאמן חל גם לגבי נכסי השותפים עצמם, בהתאם לסעיף 134 לפקודה.
בשותפות מוגבלת חובתו של כל שותף תהא קבועה מראש, שכן במקרה זה מידת האחריות לחבות הפרטית מוגבלת בסכום ההשקעה הראשוני בעסק.
במובן זה שותפות מוגבלת "מיטיבה" על פניו עם השותף מול נושיו. הנכסים הנפרדים של השותפים ישמשו תחילה לפדיון חובותיהם הפרטיים, ומנגד, הנכסים המשותפים ישמשו לפירעון החובות המשותפים.
לחץ כאן לקריאה מורחבת בנושאים:
חלוקת נכסים לאחר פשיטת רגל
פשיטת רגל או איחוד תיקים?
לחץ כאן למילוי פרטים וקבלת ייעוץ משפטי
|