ניהול תביעת רשלנות רפואית  
אינדקס עורכי דין
חיפוש באינדקס
אינדקס עורכי דין אודות האינדקס הוספת עורך דין הערכת נזק מאמרים יצירת קשר
לקבלת יעוץ משפטי מיידי מלא את פרטיך בטופס הבא:
שם:
דוא"ל:
טלפון:
הודעה: שלח

ניהול תביעת רשלנות רפואית - א

רשלנות רפואית – מהי?

להליכי ניהול תביעת רשלנות רפואית מגיע אדם כאשר הוא סבור שקיבל טיפול רפואי שאינו עומד בסטנדרט הטיפול הרפואי המקצועי הסביר, ואשר בעקבות טיפול זה נגרמו לו נזקים גופניים, ממוניים וכיוצא בזה. לצורך ההכרה בתביעת רשלנות רפואית, טיפול רפואי מוכר ככל טיפול שניתן על ידי גורם רפואי, לרבות פעולות איבחון רפואי, טיפול רפואי מונע, טיפול פסיכולוגי או טיפול סיעודי.

גורם מטפל יכול להיות רופא, רופא שיניים, סטז'ר, אח או אחות, מיילדת, פסיכולוג וכמו כן כל בעל מקצוע שהכיר בו המנהל הכללי, בהודעה ברשומות, כמטפל בשירותי הבריאות.

ניהול תביעת רשלנות רפואית - התקשרות ראשונית עם עורך דין ומומחה רפואי

לאחר התקשרות מול עורך הדין הנבחר, קבלת חוות דעת מרופא מומחה באשר למהות הפגיעה, היקפה, השלכות הנזקים הגופניים וניתוח השתלשלות ההליך הרפואי באופן שהביא לגרימת הנזקים עקב מעשיי רשלנות רפואית – מוגש כתב תביעת הרשלנות הרפואית, בצירוף חוות הדעת הרפואית לבית המשפט וכן לנתבע/ים (ייתכן קיומם של מספר נתבעים למשל בהתחשב בעיקרון ה'אחריות השילוחית' המוטלת על המוסד הרפואי אשר במסגרתו ניתן הטיפול) .

ניהול תביעת רשלנות רפואית - שלבים ראשונים בבית המשפט

ההליך המשפטי בעת ניהול תביעת רשלנות רפואית מתנהל לפי שלבים הקבועים בדיני  סדר הדין האזרחי. לאחר הגשת כתב תביעת הרשלנות הרפואית מתקבל כתב הגנה מטעם הנתבעים. בהמשך לכך בהליכים של קדם משפט, ייתכן ויימסרו שאלונים למי מהצדדים לצורך הבהרת עמדותיהם וייערך הליך גילוי מסמכים.

בהליך גילוי המסמכים נדרשים שני הצדדים בתביעת רשלנות רפואית להביא לידי הצד השני את כל המסמכים הרלוונטיים לתביעה בהם ייעשה שימוש במהלך המשפט לצורך הוכחת הטענות המועלות. בתביעת רשלנות רפואית יובאו בדרך כלל כל המסמכים הרפואיים הנוגעים למטופל הניזוק, לטיפול הרפואי שקיבל, לנזקים הגופניים והממוניים (קבלות המעידות על הוצאות הנגזרות מהנזקים), חוות דעת רפואיות, וכיוצא בזה.

בשלב זה של ניהול תביעת רשלנות רפואית, לאחר סיום  הליכי קדם המשפט אשר בהם מתבהרות בפני בית המשפט ומגיעות לידי גיבוש סופי עמדות הצדדים, כולל אומדן הצדדים לגבי גובה הנזק והמידע הרלוונטי לתביעת הרשלנות הרפואית, רשאי בית המשפט להציע סכום פשרה ו/או להפנות את הצדדים להליך של גישור, הליך שיתנהל במקביל לניהולו של המשפט ואשר מטרתו לנסות ולסייע לצדדים להגיע לפשרה תוך חיסכון בעלויות ניהול ההליך המשפטי.

יש לציין כי גם בהיעדר הליך גישור, במקרים רבים מתנהל משא ומתן בין עורכי הדין של הצדדים באופן בלתי אמצעי במקביל לניהול תביעת הרשלנות הרפואית בין כתלי בית המשפט וזאת מתוך מטרה דומה. התמחור בעבור הלקוח, לגבי פיצויים שהושגו בהליך משא ומתן מתומחרים בדרך כלל באופן שונה, נמוך יותר מבחינת שכר טרחת עורך דין המייצג ביחס לעלות ניהול תביעת הרשלנות הרפואית בבית המשפט.

המשפט עצמו מתנהל בצורה של דיונים, בהם מוזמנים הצדדים לטעון את טענותיהם ולהשיב ולסתור את טענות הצד הנגדי. בתביעות הרשלנות הרפואית יוזמנו לפי הצורך עדים מתאימים להעיד על השתלשלות האירועים הרשלניים לכאורה. בעוד שזהו הליך רגיל ושגור בתביעות באופן כללי, בעת ניהול תביעות רשלנות רפואית בפרט - מושם דגש רב על חוות הדעת הרפואיות ועדותם של רופאים מומחים.

במקרים רבים בית המשפט אינו מסתפק בחוות הדעת הרפואית המצורפת לתביעת הרשלנות הרפואית, ונקבע מומחה רפואי נוסף, מטעם בית המשפט.

תובע נדרש להוכיח חמישה יסודות שהתקיימו באירוע הנידון בעת ניהול תביעת רשלנות רפואית על מנת לבסס את טענות קיומה של רשלנות רפואית ולזכות בפיצוי המתאים:

על התובע להוכיח כי לגורם הרפואי אשר טיפל בו קיימת חובת זהירות כלפיו, ולהוכיח כי חובת הזהירות שחב לו הנתבע אכן הופרה על ידו, בנוסף נדרשת הוכחת קיומו של נזק שנגרם כתוצאה מן ההפרה של אותה חובת זהירות, והכוחה כי הנזק הנטען אכן נגרם כתוצאה מהתרשלותו הרפואית של הגורם המטפל, לבסוף, יש צורך בקביעת היקף הנזק.

ניהול תביעת רשלנות רפואית - פסק הדין - הפיצויים

הפיצויים שיקבעו בפסק דין של בית המשפט בעניין תביעת רשלנות רפואית יכולים להיות באופן של תשלום כל סכום הפיצוי כולו בבת אחת, או בתשלומים עיתיים המתקבלים אחת לתקופה לידי התובע.

הדבר תלוי בדרך כלל בקושי הכרוך בהערכת כל הנזקים וההוצאות העתידיות הכרוכות בהם בפסיקה ניתן לאתר מקרים בהם נפסקו תשלום חד פעמי ותשלומים עיתיים גם יחד, כך למשל בפרשת ע"א 6696/00 בית החולים המרכזי עפולה נ' פינטו.

כמו כן, חשוב לציין כי לעיתים ינוכו מסכום הפיצויים תשלומים אותם מקבל הנתבע מן הביטוח הלאומי על מנת למנוע כפל תשלום בעבור נזק מסויים. יש לזכור כמובן שבהתאם להסכם שכר הטרחה בין המיוצג ועורך הדין ינוכה שכר טרחה מסכום זה (בדרך כלל באופן של ניכוי אחוז מסויים מסכום הפיצוי כשכר טרחה) אלא אם נקבע הסדר אחר בהסכם שכר הטרחה.

המשך לקרוא בנושא: ניהול תביעת רשלנות רפואית - חלק ב

מחפש עורך דין לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית?
לחץ כאן: עורכי דין רשלנות רפואית

גולש/ת יקר/ה - אם חיפשת עורך דין לכל מטרה הגעת למקום הנכון!

אינדקס עורכי דין - צעד משפטי חכם מציע לכל גולש את המאגר המשפטי הגדול בישראל. האתר מחולק לפי תחומים משפטיים שונים ובכל נושא רשימה מפורטת של משרדי עורכי דין מכל רחבי המדינה, המתמחים באחד מתחומי המשפט הרבים.

גלישה נעימה!

אינדקס עורכי דין מציע לכל עורך דין חשיפה בפני אלפי גולשים הזקוקים ליעוץ ויצוג משפטי. פתיחת כרטיס עו"ד מפורט כוללת: הצגת תחומי התמחות, פרטי המשרד, עורכי הדין המועסקים, נסיון, לקוחות, פרטים ליצירת קשר מיידי, תמונות ועוד!

 

לקבלת מידע נוסף אודות אפשרויות פרסום כרטיס לקוח ומודעות טקסט בכל עמוד שתרצה באתר:

זקוק לעצה דחופה של עורכי דין? יש לך בעיה משפטית?

כנס כעת לפורום המשפטי ולאחר הרשמה קצרה, תקבל חוות דעת של עורכי דין מובילים, בתחומים משפטיים מגוונים כגון: דיני משפחה, תעבורה, נזיקין, קניין רוחני, זכויות יוצרים, נדלן, חוזים, דיני עבודה, הוצל"פ ועוד!

פורומים: גירושין ומשפחה | זכויות עובדים | רשלנות רפואית | תאונות דרכים ונזקי גוף


כל הזכויות שמורות ל-Law Index 2007
קידום עורכי דין | שותפים | מפת האתר | אינדקס | עורכי דין | תאונות דרכים | עורך דין רשלנות רפואית | שיתוק מוחין | הערכת נזק | דיני עבודה | רשלנות רפואית |