טיפול רפואי רשלני המוביל לשיתוק מוחין
אחוז גבוה מתביעות הרשלנות הרפואית המוגשות מדי שנה עוסק בתחום ההיריון והלידה בכלל, ובמקרים של שיתוק מוחין בפרט. הדבר נובע מכמה סיבות:
תקופת התיישנות ארוכה – במקרי שיתוק מוחין תקופת ההתיישנות (7 שנים) אינה נספרת מזמן גילוי הטיפול הרפואי הרשלני כמקובל, אלא מזמן הפיכת הילד הניזוק לבגיר, היינו - 25 שנים לאחר הלידה. (בתנאי שהתביעה מוגשת בשם הילד).
אפשרות לפיצוי גבוה - פעמים רבות הנזק שנגרם לילד הינו חמור ביותר, והפיצויים גדלים בהתאם.
אופי הפגיעה - שיתוק מוחין נגרם מפגיעה במוח העובר או התינוק, ובמקרים רבים ניתן היה למנוע או לנחש את הנזק הצפוי באמצעות התנהגות רפואית מתאימה.
המידע שלהלן יעזור לכם להבין טוב יותר את נושא הרשלנות הרפואית בתחום שיתוק המוחין:
מה זה שיתוק מוחין?
מצב של נזק כרוני וקבוע למוח הפוגע בהתפתחותו, ועקב כך גם בתפקודים שונים של הגוף כמו דיבור, הליכה, תפקוד החושים, תיאום בין איברי הגוף ועוד ועוד .
מה עלול לגרום לשיתוק מוחין?
ישנם מגוון גורמים פוטנציאליים לשיתוק מוחין, החל מבעיה באספקת החמצן למוח בזמן ההריון וכלה בסיבוכים בזמן הלידה.
איך זה קשור לרשלנות רפואית?
חלק ממקרי שיתוק המוחין אינו נמנע, אולם כעשרה אחוזים מהמקרים נגרמים עקב רשלנות רפואית. רשלנות רפואית שעלולה להוביל לשיתוק מוחין עלולה לקרות במהלך ההריון, בזמן הלידה או אחריה.
רשלנות רפואית אפשרית במהלך ההריון: מרבית מקרי הרשלנות הרפואית בתביעות שיתוק מוחין נוגעות לבדיקות התקופתיות שנעשות בתקופת ההריון. פעמים רבות ניתן היה לגלות את שיתוק המוחין כבר בבדיקות אלו, וחוסר הגילוי (או אי-קיום בדיקות רלוונטיות) מהווה רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית אפשרית בזמן לידה: רוב מקרי הרשלנות הרפואית בתביעות שיתוק מוחין מתמקדים בבעיות באופן היילוד או בחוסר שימת לב מספקת למצב מצוקה אצל העובר.
רשלנות רפואית אפשרית לאחר הלידה: שיתוק מוחין הנגרם לאחר הלידה נדיר יותר, ולרוב הגורמים לו הם מחלה או מכה חזקה בראש. עם זאת, גם ההידבקות במחלה עלולה לנבוע מרשלנות רפואית, למשל- בי"ח לא בודד ילד חולה, והתינוק הפגוע נדבק ממנו במחלה שגרמה לו לשיתוק מוחין.
אם אתם חושדים שרשלנות רפואית גרמה לשיתוק מוחין שלכם או של יקיריכם , עליכם להיוועץ תחילה בעו"ד המתמחה בנושא. רוב עורכי הדין מציעים פגישת ייעוץ ראשונית חינם ובה תוכלו להעריך ביחד את הסיכוי לזכות בתביעה.
לאחר ההתייעצות ילווה אתכם עורך הדין בשלבים הבאים - ריכוז מסמכים נדרשים והמצאת חוות דעת של מומחים. שלבים אלו יקרים ועלולים להתיש, אולם הם הכרחיים כדי לאפשר את המשך התביעה בבית המשפט.
חשוב לדעת כי תביעת רשלנות רפואית בגין שיתוק מוחין יכולה להיגרר על פני זמן רב ולגזול מהתובע כסף ומאמצים רבים. עם זאת, כאמור, הפיצויים במידה של פסיקה לטובתכם גבוהים ויכולים לשפר את איכות החיים של הנפגע עצמו ושל המשפחה כולה.
כדי לשפר את הסיכוי לזכות בתביעה בחרו בעורך דין אמין, מנוסה ובעל רזומה מוצלח.
רשלנות רפואית – שיתוק מוחין: מקרה לדוגמה
א' נולד כמה שבועות טרם זמן הלידה המיועד, אולם בעת שחרורו מבית החולים היה תפקודו כשל תינוק רגיל לכל דבר. לאחר זמן מה לקחו אותו הוריו לסדרת חיסונים במרפאות 'טיפת חלב' כפי שנהוג. לאחר החיסון הראשון בסדרה סבל א' מתופעות לוואי קשות ביותר, אולם כשפנו לאחות האחראית ולרופא הם פטרו אותם באמירה שהתופעות שתיארו נורמליות לאחר סוג חיסון זה. בעצת הרופא המשיכו הוריו של א' לחיסון השני בסדרה, וגם אחריו הגיב התינוק בצורה דומה. הפעם נשלחו ההורים לבדיקות נוספות, אולם בד בבד קיבלו הוראה להמשיך לחיסון השלישי בסדרה.
לאחר חיסון זה כבר היה ברור גם להורים וגם לרופאים ש- א' סובל מנזק קשה. לבסוף הוא אובחן כנכה מוחלט עקב שיתוק מוחין. כשפנו הוריו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית קבע המומחה כי מתן החיסונים לתינוק שנולד טרם זמנו הינו בעייתי, ובעייתית שבעתיים ההתעלמות מתגובותיו לכל אחד מהחיסונים הראשונים. למרות נסיונות ההגנה להסתמך על חוות דעת מנוגדת, הקובעת כי נזקו של א' התקיים כבר בעת לידתו, קיבל בית המשפט את חוות הדעת של המומחה מטעם התביעה ופסק ל-א' ולמשפחתו פיצויים גבוהים.